Varför äkta päls är bättre än ”fejk”päls

Ett av de mest lockande skälen att bära riktig päls är att de är ett miljövänligt alternativ. Djur är en förnybar resurs så länge lämpliga åtgärder vidtas för att skydda arten. Dessutom behöver du inte oroa dig för vad som kommer att hända med pälsen eller andra tillbehör när du är klar med den. De flesta andra konstgjorda material tar lång tid att bryta ner, men när det gäller riktiga pälsrockar kommer de naturligt att brytas ned, vilket gör dem mer miljövänliga.

Det vanligaste är att fuskpäls är gjort av nylon, akryl och polyester, vilka är syntetiska material gjorda på oljebaserade plaster. Oljan är ett fossilt bränsle och användandet av råvaran bidrar till växthuseffekten.  

Enligt en EU-rapport har Akryl, som är det vanligaste materialet i fuskpäls, den värsta miljöpåverkan av alla textilfibrer.

Samtidigt frigörs mikroplaster när syntetkläder tvättas. Plasterna åker ut med vattnet men kan inte tas upp av reningsverken utan förs vidare ut i sjöar och vattendrag, vilket gör att farliga kemikalier sprids. Plasterna kan också ätas upp av fiskar, vilket i sin tur är en hälsorisk för oss människor eftersom forskare har hittat mikroplaster i fisk som vi äter. 


Det finns många skäl till varför du ska ha på dig päls. Men beslutet att köpa äkta päls och tillbehör för päls är ett personligt beslut. Vissa individer älskar helt enkelt utseendet och känslan av deras päls och skulle inte köpa något annat.

Vi har otroliga priser på certifierade pälsjackor här. Vi kan även specialsy dessa jackor helt efter din passform.


Lämna en rad

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.