Hur du bäst tar hand om din pälsjacka och annan viktig fakta.

Om dryga månaden kommer vår höstkollektion ut med nya fantastiska pälsar. Därför är det i sin tid att ge skötselråd och tips om dessa vackra pälsar. 

De många inte vet är att päls och läder skadas av värme och även om de blir våta kan det skadas - om det blir riktigt blött. Speciellt värmedelen, ingen förstår det. Ibland vill folk inte lägga päls i förvaring hos en specialist ... eller så lägger de päls i källaren där den blir fuktig och pälsen kan då bli väldigt torr.

När ska man lägga sina pälsartiklar i kylförvaring?
I april, innan det hinner bli för varmt. 

Finns det någon skillnad mellan päls och läder i förhållande till olika typer?
Minkpäls är väldigt slitstark, och sabel är också mycket hållbar, tro det eller ej. Den svagaste pälsen är chinchillaen ... Den har inte så många variationer med pälsfärger, även om vit päls oxiderar snabbt. Så allt oxiderar i världen - vi som människor oxiderar - solen kan göra dig brun och på päls kommer ljuset att göra det till en annan färg. Vita börjar bli gula och en svart [päls] börjar bli brunare över tiden.

Så vad ska du göra om du har en vit päls?
Du borde hålla den täckt. Håll det i din garderob och ha en slags naturlig fiber, andningsväska över den. Inte en plastpåse! Eftersom det blir väldigt varmt inuti dessa väskor vill du att luften ska komma igenom så det är inte så torrt. Du kan även ta ett lakan från din säng och täcka din päls om du verkligen vill. Men i själva verket oxiderar kappan ljuset.

 Kan du reparera päls?
Ja, du kan reparera dem. Det fina med päls är att den är gjord med hår på utsidan ... allt kan repareras och sömmarna är dolda större delen av tiden. Så även när vi gör förändringar är det mycket svårt att se.

Om någon har en gammal päls eller ärver en, vad är några saker de kan göra för att återställa den?
Päls är väldigt hållbart. Du kan bära den och ge den till din dotter eller ditt barnbarn, och i slutändan kan det sluta bli en kudde, en filt, en krage - du kan i princip använda den för alltid. 

bandage, klänning, bikini, strasstenar, bikinis, lyxiga, luxury, festkläder, fest, kläder, tjejkläder

 

a close up of a sign