Bandage klänningen räddade hennes liv enligt läkarna

Universitetsstudenten Zoe Turner åkte hem efter en julfest den 14 december när en cementmixare slog sönder den taxi hon färdades i och kritiskt skadade alla inuti. Föraren bröt sin nacke, medan Zoes tre vänner i baksätet fick brutna armar, ögonskador och skadade bäckenen. 

badkläder, sexig, sommar, poolparty, fest, stockholm, bandageklänning, klänning, bikini

Zoe, som satt i passagerarsätet på framsidan, fick båda benen brutna, ett brutet bäcken och skador på ryggkotor. Det visar sig dock att hennes skador kunde ha varit mycket allvarligare - även dödligt - om det inte var för den bandageklänningen som hon hade valt att ha på sig den natten.

"Läkarna berättade för mig att om jag inte hade burit en sådan tight klänning, som höll mina ben på plats när bilen påverkades, skulle jag definitivt ha punkterat vitala organ när mina ben bröts" berättar den 21-åriga studenten. 

Som det var, tillbringade Zoe fem dagar på sjukhuset. Inledningsvis kunde hon inte flytta benen och var övertygad om att hon aldrig skulle gå igen, men hon släpptes den 18 december - precis i tid för att spendera jul hemma.

"Jag har tur att leva, tanken på vad som skulle hända om jag inte skulle burit den klänningen får mig att skaka. Jag kommer aldrig att glömma den klänningen."

Artikeln var först publicerad av The Telegraph. 

a woman holding a stuffed animal